Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 20/09/2021
Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου (1) (†118) και της συνοδείας αυτού: (1)Θεοπίστης, Αγαπίου και Θεοπίστου. Μαρτύρων Αρτεμιδώρου και Θαλλού. Οσιομαρτύρων Ιωάννου του Αιγυπτίου ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΣΤΟ DOLISIE - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ

23 Απριλίου 2016

Την 23η Απριλίου 2016, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων αφίχθη στην πόλη του Dolisie, όπου ετέλεσε τις βαπτίσεις νεοφωτίστων όλων των ηλικιών, στο υπαίθριο βαπτιστήριο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Ειρήνης. Προς τα νεόφυτα μέλη της Εκκλησίας ο Επίσκοπος απηύθυνε πατρικές ευχές και νουθεσίες.

Ακολούθως, είχε εκτενή συνεργασία με το διοικητικό προσωπικό του ορθοδόξου εκπαιδευτηρίου «Φως Εθνών», προς το οποίο προσέφερε νέο έγχρωμο εκτυπωτή εγγράφων και σκαπτικά εργαλεία για την διατήρηση της καθαριότητος του περιβάλλοντος χώρου.

Το απόγευμα έλαβε χώρα πολύωρη συνάντηση και συζήτηση με τα περιθαλπόμενα παιδιά στο ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», στα οποία ο Θεοφιλέστατος δώρισε, εν όψει της εορτής του Πάσχα, καινούρια ρούχα, εσώρουχα και υποδήματα.

Η ημέρα έκλεισε με δείπνο, το οποίο ευγενώς παρέθεσε στην οικία του προς τιμήν του Επισκόπου ο διευθυντής του ορθοδόξου σχολείου του Dolisie κ.Jean Claude Tsilimbou, με την συμμετοχή του Εφημερίου π. Παύλου Diafouka, του κ. Προέδρου και μελών της εκκλησιαστικής Επιτροπής Ι.Ν.Αγίας Ειρήνης και άλλων προσφιλών προσώπων. 

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook