Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 17/08/2019
Μαρτύρων Μύρωνος, Παύλου και Ιουλιανής (1) (†257) Ευτυχιανού, Κυπριανού, Μακαρίου οσίου, Στράτωνος Στρατονίκου και Φιλίππου. Ευτυχίου επισκόπου Γορτύνης και των ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΓΚΑΜΠΟΝ

25 Απριλίου 2014

Στην πρωτεύουσα της Γκαμπόν, Libreville, αφίχθη το πρωί της 22ας Απριλίου 2014 ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αιδεσιμ.Πρωτοπρεσβ. π.Μάξιμο Oumba, προκειμένου να επισκεφθή την ορθόδοξη κοινότητα της πόλεως και να τελέση την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Την ιδία ημέρα συνάντηθηκε με ορθοδόξους πιστούς, ενώ με τον π.Μάξιμο ετέλεσαν το Μυστήριο της Εξομολογήσεως σε αρκετούς εξ αυτών.

Την επομένη, 23η Απριλίου, μετέβη στην οικία του Εντιμ.Γενικού Προξένου της Σερβίας κ.Moncilo Radunovic Mombo για την ανταλλαγή εορτίων ευχών. Το απόγευμα ετέλεσε στον ίδιο χώρο την Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν γηγενείς, ρώσοι, σέρβοι και σύριοι ορθόδοξοι, προς τους οποίους ανέγνωσε την Πασχάλιο Εγκύκλιο της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ.Θεοδώρου Β’ και εκηρυξε τον θείο λόγο. Επίσης, προσέφερε το Ημερολόγιο έτους 2014 της Ιεράς Επισκοπής και μικρές εικόνες της Θεοτόκου (Ευαγγελιστρίας Τήνου).

Τέλος, την 24η Απριλίου επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς τον Εξοχ.κ.Δημήτριο Kurakov, Πρέσβη της Ρωσίας στην Γκαμπόν, ενώ τα μεσάνυχτα ανεχώρησε αεροπορικώς με προορισμό την έδρα της Ιεράς Επισκοπής, στην πόλη Pointe-Noire του Κονγκό.

 

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook