Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 10/12/2018
Μαρτύρων Μηνά του καλλικελάδου του Αθηναίου († γ΄αι.), Ερμογένους επισκόπου Αλεξανδρείας και Ευγράφου. Γεμέλλου του πολυάθλου (1), Θεοτέκνου πρεσβυτέρου. Ευγενίου ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ-ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

16 Αυγούστου 2017

Την 15η Αυγούστου 2017, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμ. Οικονόμο π.Σέργιο Mabelemo, Εφημέριο του Ι. Ναού Αναστάσεως του Κυρίου Μπραζαβίλ, παρακολούθησε, κατόπιν επισήμου προσκλήσεως της Προεδρίας της Δημοκρατίας του Κονγκό, την στρατιωτική παρέλαση, ως και την παρέλαση εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, η οποία έλαβε χώρα στα πλαίσια της εθνικής επετείου επί τη συμπληρώσει 57 ετών από της ανακηρύξεως της ανεξαρτησίας της χώρας (15 Αυγούστου 1960).

Παρόντες ήσαν ο Εξοχ. Προέδρος της Δημοκρατίας του Κονγκό (Μπραζαβίλ) κ.Denis Sassou N’guesso μετά της Εριτ. συζύγου του, ο Εξοχ.κ.Πρωθυπουργός, οι κ.κ. Πρόεδροι της Γερουσίας και του Κοινοβουλίου, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων ασφαλείας, βουλευτές, πρέσβεις, κ.α. επίσημοι.   

Μετά το πέρας της παρελάσεως ο Θεοφιλέστατος επέστρεψε αεροπορικώς στην έδρα της Ι.Επισκοπής, στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook