Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 21/10/2021
Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω. Ιερομαρτύρων Σωκράτους , πρεσβυτέρου εν Αγκύρα και Θεοδότης (1). Μαρτύρων Αζή, Γαΐου, Δασίου και Ζωτικού. Οσίων Ευκράτους και ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΣΤΟ POINTE-NOIRE

14 Ιουνίου 2015

Την ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, εώρτασε η τοπική Εκκλησία του Κονγκό, την Κυριακή 14η Ιουνίου 2015, στον υπό ανέγερσιν Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire. Κατά την άφιξή του στον Ναό ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων προσεκόμισε απότμημα εκ του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά, το οποίο ευρίσκεται τεθησαυρισμένο στην Ιερά Επισκοπή, προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών.

Κηρύττων τον θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος ανεφέρθη στην θεολογική έννοια της αγιότητος ως σκοπού της χριστιανικής ζωής και ανέπτυξε τον βίο του εορταζομένου Αγίου καλώντας τους πιστούς να μιμηθούν το παράδειγμα της ακλονήτου πίστεως και του πνευματικού αγώνος Του.

Σημειώνεται ότι παραπλεύρως του Ενοριακού Ναού υφίσταται το αναγειρόμενο Παρεκκλησιο του Αγίου Λουκά, στο οποίο όμως οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.
 

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook