Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 21/10/2021
Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω. Ιερομαρτύρων Σωκράτους , πρεσβυτέρου εν Αγκύρα και Θεοδότης (1). Μαρτύρων Αζή, Γαΐου, Δασίου και Ζωτικού. Οσίων Ευκράτους και ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟ POINTE-NOIRE

26 Οκτωβρίου 2016

Η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, Προστάτου και Εφόρου της τοπική Εκκλησίας του Κονγκό, εωρτάσθηκε την Τετάρτη, 26η Οκτωβρίου 2016, στον ομώνυμο προσωρινό Ιερό Καθεδρικό Ναό του Pointe-Noire.

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων ετέλεσε την Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή των Αιδεσιμοτάτων Πρωτοπρ.π.Μαξίμου Oumba, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι.Επισκοπής και Εφημερίου του εορτάζοντος Ναού και Πρεσβ. π.Παύλου Diafouka, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Dolisie. Επίσης, εκήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στο παράδειγμα της ακλονήτου πίστεως του Αγίου Μεγαλομάρτυρος.

Τους λειτουργικούς ύμνους απέδωσαν οι χορωδίες των Ενοριών Αγίου Δημητρίου και Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire. Ακολούθησε εόρτια σύναξη στον υπαίθριο χώρο, ενώπιον του Ναού και του Επισκοπείου. 

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η ευγενική επίσκεψη των Σεβ. Ρ/Καθολικών Επισκόπων Pointe-Noire κ.Miguel και Dolisie κ.Bienvenu, οι οποίοι προσήλθαν αυτοβούλως στην Ι.Επισκοπή για να υποβάλλουν ευχές επί τη εορτή του Αγίου Δημητρίου.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook