Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 16/11/2018
Αποστόλου και ευαγγελιστού Ματθαίου. 16/11
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΚΥΡΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

23 Δεκεμβρίου 2017

Το Σάββατο, 23η Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβ.Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, συμπαραστατούμενος από τους Αιδεσιμ. Εφημερίους του Pointe-Noire, προ του πέρατος της οποίας ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου, του από Κεντρώας Αφρικής (2003-2010).

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην πολύκαρπη ιεραποστολική και ποιμαντική διακονία του αειμνήστου Ιεράρχου, ο οποίος ως Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής διεποίμανε έως του έτους 2010 και την ορθόδοξη κοινότητα του Κονγκό-Μπραζαβίλ, καταλιπών πλούσια πνευματική παρακαταθήκη και σημαντικές υλικές υποδομές.

Σημειώνεται ότι την 7η Οκτωβρίου 2010, κατόπιν αποφάσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, τα κράτη της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ και της Δημοκρατίας της Γκαμπόν, αποσπασθέντα από την πνευματική και διοικητική δικαιοδοσία των Ιερών Μητροπόλεων Κεντρώας Αφρικής και Καμερούν αντιστοίχως, απετέλεσαν μία ξεχωριστή Επισκοπή, την Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook