Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 12/11/2019
Ιωάννου αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, «του ελεήμονος» (†616-620) και Λέοντος πατριάρχου ΚΠόλεως. Μαρτύρων Αντωνίου, Γερμανού, και Νικηφόρου. Αρσακίου. Νεομαρτύρων ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

8 Ιουλίου 2019

Την Κυριακή, 7η Ιουλίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου πρωτευούσης Μπραζαβίλ. Επίσης, ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Οικονόμου π. Σεργίου Mabelemo, Εφημερίου του Ναού και Μέλους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος ανεκοίνωσε τον διορισμό του Αιδεσιμ. Πρεσβυτέρου π.Ιακώβου Ntsoumou Miayokela ως νέου τακτικού Εφημερίου και Μέλους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου

Ακόμη ο Αξιότιμος κ. Adrien Hossie, Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Ενορίας Μπραζαβίλ,  ανέγνωσε και παρέδωσε στον Σεβ. Μητροπολίτη επιστολή εκφράζουσα τις ευγνώμονες ευχαριστίες του συνόλου των ενοριτών προς τον Ποιμενάρχη τους για την επιδειχθείσα πατρική φροντίδα προς τον εκλιπόντα Εφημέριο π. Σέργιο καθ’ όλο το διάστημα της δοκιμασίας της υγείας του, για την επιλογή του ελπιδοφόρου και ικανού κληρικού π. Ιακώβου Ntsoumou Miayokela ως νέου Εφημερίου, καθώς και για την αδιάκοπη μέριμνα για τις ανάγκες και την εν γένει πρόοδο της Ενοριακής Κοινότητος της κογκολέζικης πρωτεύουσας.

Σημειώνεται ότι στην Θεία Λειτουργία προσήλθε η Εξοχ.κ. Arlette Soudan Nonault, Υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Δημοκρατίας του Κονγκό, συνοδευόμενη από τον Αξιότ. σύζυγό της κ.Francois Soudan.

Ακολούθησε συνεστίαση εις μνήμην του κεκοιμημένου κληρικού, μετά τη λήξη της οποίας ο Σεβασμιώτατος ανεχώρησε αεροπορικώς για την έδρα της Μητροπόλεως, στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook