Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 10/12/2018
Μαρτύρων Μηνά του καλλικελάδου του Αθηναίου († γ΄αι.), Ερμογένους επισκόπου Αλεξανδρείας και Ευγράφου. Γεμέλλου του πολυάθλου (1), Θεοτέκνου πρεσβυτέρου. Ευγενίου ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

28 Μαρτίου 2018

Την Τετάρτη, 28η Μαρτίου 2018, ο Σεβ.Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων συνεκάλεσε σύσκεψη στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοπρεσβ.π.Μάξιμος Oumba, ο Εφημέριος π.Σιλουανός Nkounkou, ο Πρόεδρος κ. Michel Armand Massa και τα μέλη της Ενοριακής Επιτροπής του ανεγειρομένου Ι.Ναού Αγίας Φωτεινής προαστείου Mpaka του Pointe-Noire, ο χοράρχης του Ναού Obrich Kevin Ebengui και ο υπεύθυνος τεχνικών έργων της τοπικής Εκκλησίας κ. Romeo Gomez με συνεργάτες του.

Κατά την διάρκεια της δίωρης συσκέψεως εξετάσθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την περάτωση των εργασιών, την τοποθέτηση των αγιογραφιών, των καμπανών κ.τ.ό., καθώς και τον καθορισμό της ημερομηνίας τελέσεως των εγκαινίων του Ναού κατά την επικειμένη Πασχάλιο περίοδο και την οργάνωση των σχετικών πνευματικών και λειτουργικών εκδηλώσεων.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος, μεταφέρων και τις Πατρικές ευχές και ευλογίες της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, απένειμε τον δίκαιο έπαινο της Εκκλησίας προς όλους για την αγαστή και καλλίκαρπη συνεργασία τους, ώστε να ολοκληρωθή οικοδομικώς ένας νέος ορθόδοξος Ναός και να αναπτυχθή πνευματικώς μία νέα εκκλησιαστική κοινότητα, η οποία θα καταθέτει με θερμουργό πίστη και αξιοπρέπεια την ορθόδοξη μαρτυρία εντός της πολυσυλλεκτικής κοινωνίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ, προς δόξαν Θεού και εύκλεια της Αγιωτάτης Ορθόδόξου Εκκλησίας.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook