Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 12/11/2019
Ιωάννου αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, «του ελεήμονος» (†616-620) και Λέοντος πατριάρχου ΚΠόλεως. Μαρτύρων Αντωνίου, Γερμανού, και Νικηφόρου. Αρσακίου. Νεομαρτύρων ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΣΥΝΗΛΘΕ Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

12 Νοεμβρίου 2019

Από 7ης έως και 11ης Οκτωβρίου 2019 συνήλθε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής υπό την προεδρία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄στην Πατριαρχική Καθέδρα.

Κατά την διάρκεια των εργασιών Της εντεταλμένοι αρχιερείς παρουσίασαν εισηγήσεις επί συγχρόνων ποιμαντικών θεμάτων που αφορούν στην αφρικανική πραγματικότητα, ενώ τόσον ο Μακαριώτατος Πατριάρχης όσον και οι Σεβ. Μητροπολίτες και οι Θεοφιλ. Επαρχιούχοι Επίσκοποι παρουσίασαν τα ετήσια πεπραγμένα τους (2018-2019).

Κορυφαίο γεγονός υπήρξε το Πατριαρχικό και Συνοδικό Συλλείτουργο που ετελέσθη την 9η Οκτωβρίου ε.ε. στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα Ηγιασμένου Αλεξανδρείας επί τη συμπληρώσει 15ετίας από της εκλογής του Μακαριωτάτου κ.Θεοδώρου Β’ στον Πατριαρχικό Θρόνο του Αγίου Μάρκου (9 Οκτωβρίου 2004).

 

  

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook