Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 16/11/2018
Αποστόλου και ευαγγελιστού Ματθαίου. 16/11
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ

8 Σεπτεμβρίου 2018

Την Παρασκευή, 7η Σεπτεμβρίου 2018, ο Σεβ.Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη αεροπορικώς στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό, όπου προήδρευσε πολύωρης συνεδριάσεως του Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών της Δημοκρατίας του Κονγκό.

Σκοπός της συσκέψεως των επικεφαλής των πέντε επισήμων Εκκλησιών της χώρας ήταν η τελική έγκριση του νέου Καταστατικού και του νέου Εσωτερικού Κανονισμού του Σ.Χ.Ε, μετά την αναθεώρηση και επικαιροποίηση των προαναφερθέντων καταστατικών κειμένων από την αρμόδια Επιτροπή που συνεστήθη με πρωτοβουλία του Σεβ. Πρόεδρου. Πλέον μπορεί να ζητηθεί επισήμως η έκδοση υπουργικής αποφάσεως για την νομική αναγνώριση του διαχριστιανικού αυτού Οργανισμού για πρώτη φορά από την ίδρυσή του (1970).

Επίσης, εγκρίθηκαν οι οικονομικές προσφορές αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών και λοιπών ειδών πληροφορικής για την Γραμματεία του Συμβουλίου, ως και η αναζήτηση προσφορών για την εκ βάθρων ανακαίνιση του κτιρίου που στεγάζει την έδρα του Σ.Χ.Ε. Τέλος, ζητήθηκε η  κατάθεση οικονομικού απολογισμού από το λογιστήριο του Σ.Χ.Ε.   

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας με τον Εφημέριο του Ι. Ενοριακού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου Μπραζαβίλ Οικον. π. Σέργιο Mabelemo, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook