Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 12/11/2019
Ιωάννου αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, «του ελεήμονος» (†616-620) και Λέοντος πατριάρχου ΚΠόλεως. Μαρτύρων Αντωνίου, Γερμανού, και Νικηφόρου. Αρσακίου. Νεομαρτύρων ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

12 Ιουλίου 2019

Την Παρασκευή 12η Ιουλίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων μετέβη αεροπορικώς στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό, όπου προήδρευσε πολύωρης συνεδριάσεως του Εθνικού Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών της Δημοκρατίας του Κονγκό (Ε.Σ.Χ.Ε.Κ).

Σκοπός της συσκέψεως των επικεφαλής των πέντε επισήμων Εκκλησιών της χώρας ήταν η τελική ενημέρωση αυτών από τον Σεβ. Πρόεδρο για την άμεση έναρξη των εργασιών της εκ βάθρων ανακαινίσεως του κτιρίου που στεγάζει την έδρα του Ε.Σ.Χ.Ε.Κ., ως και για την πρόοδο των νομικών διαδικασιών, οι οποίες αφορούν στην έκδοση υπουργικής αποφάσεως για την νομική αναγνώριση του διαχριστιανικού αυτού Οργανισμού για πρώτη φορά από την ίδρυσή του (1970). Επίσης το Εθνικό Συμβούλιο Χριστιανικών Εκκλησιών ενημερώθηκε αναλυτικώς από τον αρμόδιο λογιστή περί των οικονομικών αυτού.   

Μετά το πέρας της συνεδριάσεως ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε αεροπορικώς στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook