Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 19/09/2020
Μαρτύρων Τροφίμου, Σαβατίου και Δορυμέδοντος (1) († 276). 19/9
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

22 Δεκεμβρίου 2019

Την Παρασκευή 21η Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων μετέβη αεροπορικώς στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό, όπου προήδρευσε πολύωρης συνεδριάσεως του Εθνικού Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών της Δημοκρατίας του Κονγκό (Ε.Σ.Χ.Ε.Κ).

Σκοπός της συσκέψεως των επικεφαλής των πέντε επισήμων Εκκλησιών της χώρας ήταν ο τελικός έλεγχος των εργασιών ανακαινίσεως του κτιρίου που στεγάζει την έδρα του προαναφερθέντος Εθνικού Συμβουλίου, οι οποίες  ολοκληρώνονται άμεσα (οι πρώτες από την αγορά του κτιρίου από το Ε.Σ.Χ.Ε.Κ. το έτος 1999),  οι προετοιμασίες των εγκαινίων και ο καθορισμός της ημερομηνίας τελέσεως αυτών εντός του επιόντος μηνός Ιανουαρίου 2020, προκειμένου να προσκληθεί προς τούτο άμεσα ο Εξοχ. Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ κ.Clément Mouampa.

Προ της ενάρξεως της εργασιών έγινε αναφορά από τον Σεβ. Πρόεδρο κ. Παντελεήμονα στον προσφάτως κοιμηθέντα πολιό Πάστορα και ηγετικό στέλεχος της Λουθηρανικής Εκκλησίας του Κονγκό, αείμνηστο Albert Poungui Sambou και ετηρήθη στην μνήμη του ενός λεπτού σιγή.

Ακολούθως, ο Σεβ. Πρόεδρος παρουσίασε επισήμως στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών τον νέο Πρόεδρο της Λουθηρανικής Εκκλησίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ, Αιδεσ. Πάστορα κ.Albert Koutia. Τέλος, ο προϊστάμενος λογιστής της Οικονομικής Υπηρεσίας του Συμβουλίου έκανε οικονομικό απολογισμό των τελευταίων τεσσάρων ετών, κατόπιν εντολής του Προέδρου. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με οργανωτικές λεπτομέρειες περί της επερχομένης Εβδομάδος Προσευχών υπέρ της ενότητος των Χριστιανών (Ιανουάριος 2020).

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη διαδοχικώς στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο όπου είχε συνεργασία με στελέχη του ιδιαιτέρου Πρωθυπουργικού Γραφείου, ως και στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου της πρωτευούσης. Αμέσως μετά αναχώρησε για το αεροδρόμιο προς επιστροφή στο Pointe-Noire..

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook