Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 12/11/2019
Ιωάννου αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, «του ελεήμονος» (†616-620) και Λέοντος πατριάρχου ΚΠόλεως. Μαρτύρων Αντωνίου, Γερμανού, και Νικηφόρου. Αρσακίου. Νεομαρτύρων ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓ.ΦΩΤΕΙΝΗΣ POINTE-NOIRE

1 Ιουλίου 2019

Την Κυριακή, 30η Ιουνίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Φωτεινής του προαστείου Mpaka του Pointe-Noire. Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο Αποστολικό ανάγνωσμα της εορτής των Αγίων Αποστόλων, επί των λόγων του οποίου θεμελιώνεται ακλόνητα η σύγχρονη ιεραποστολή.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, στα πλαίσια μίας πάγιας ποιμαντικής τακτικής του Μητροπολίτη, πραγματοποιήθηκε πολύωρη γενική σύναξη των πιστών με σκοπό την ενδυνάμωση της ενότητος της Ενορίας, τον συντονισμό του εν γένει ενοριακού έργου, την άμεση επαφή και επικοινωνία Ποιμενάρχου και ποιμνίου ανά Ενοριακή Κοινότητα ώστε να αναπτύσσονται σχέσεις  αλληλογνωριμίας, εμπιστοσύνης και αγάπης, την δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης των πιστών τόσον επί ενοριακών όσων και επί γενικότερων θεμάτων αφορώντων στην ζωή της τοπικής Εκκλησίας, κυρίως όμως την διαρκή κατήχηση (évangélisation) στην ορθή πίστη και την πνευματική προαγωγή τους.   

 

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook