Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 19/01/2022
Οσίων Μακαρίου του Αιγυπτίου (1)και Μακαρίου του Αλεξανδρέως. Αρσενίου αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Μάρκου του Ευγενικού (2), επισκόπου Εφέσου (†1444). Μαρτύρων Ευφρασίας, ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ POINTE-NOIRE

15 Νοεμβρίου 2020

Την Κυριακή 15η Νοεμβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ιερούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Φωτεινής, στο προάστιο Mpaka του Pointe-Noire.

Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ανεκοίνωσε δι’ Εγκυκλίου την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και το απόγευμα του Σαββάτου σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς της Μητροπολιτικής Περιφερείας Μπραζαβίλ, ώστε οι πιστοί να έχουν την δυνατότητα σε συνεννόηση με τους Εφημερίους να μετέχουν της Ευχαριστιακής Συνάξεως εκ περιτροπής, εκτός των τελουμένων κατά την διάρκειας της εβδομάδος Θείων Λειτουργιών. Τούτο, διότι με απόφαση των υγειονομικών αρχών της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ, επιτρέπεται η συμμετοχή έως πενήντα πιστών σε κάθε ιεροπραξία κατά την παρούσα δυσχερή περίοδο. 

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος, γονυκλινής μαζί με το εκκλησίασμα, ανέπεμψε δέηση για την εξάλειψη της πανδημίας του Covid-19. Τέλος, προήδρευσε πολύωρης συσκέψεως με τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της Ενορίας.

Σημειώνεται ότι ο ως άνω Ενοριακός Ναός θεμελιώθηκε το έτος 2007 από την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ κατά την επίσημη επίσκεψή Του στην χώρα, αρχιερατεύοντος του μακαριστού Μητροπολίτου Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου, τότε Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής. Ο πρώτος Ποιμενάρχης της αρτισυστάτου Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων προχώρησε στην επανέναρξη των οικοδομικών εργασιών -οι οποίες είχαν διακοπεί από ικανού χρόνου ελλείψει οικονομικών πόρων- την 12η Οκτωβρίου 2014, ενώ την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 6ης Μαΐου 2018, ετέλεσε τα ιερά εγκαίνια του Ναού.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook