Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 12/11/2019
Ιωάννου αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, «του ελεήμονος» (†616-620) και Λέοντος πατριάρχου ΚΠόλεως. Μαρτύρων Αντωνίου, Γερμανού, και Νικηφόρου. Αρσακίου. Νεομαρτύρων ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ DOLISIE

14 Ιουνίου 2014

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην πόλη του Dolisie, την 13η Ιουνίου 2014, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, μετά το πέρας των βαπτίσεων των νεοφωτίστων ορθοδόξων, παρέδωσε τρόφιμα στο ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος» της Ιεράς Επισκοπής.

Ακολούθως, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο της πόλεως, όπου προσέφερε ποσότητα φαρμάκων για τις ανάγκες των νοσηλευομένων σε αυτό απόρων. Η μικρή αυτή προσφορά αποτελεί αντίδωρο ευγνωμοσύνης της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ προς το νοσοκομείο –ένα εκ των καλυτέρων της χωράς- και τον Γενικό Διευθυντή του, Dr.Matthia Kassay, ο οποίος, κατόπιν παλαιοτέρου παρακλητικού αιτήματος του Επισκόπου, έχει ανταποκριθή ολοπροθύμως ώστε τα μικρά παιδιά του ορθοδόξου ορφανοτροφείου να απολαμβάνουν ήδη δωρεάν ιατρικής παρακολουθήσεως ή και νοσηλείας.

Τέλος, στα πλαίσια της πλήρους αναδιοργανώσεως των ευαγών ιδρυμάτων της Ιεράς Επισκοπής και της λυσιτελούς λειτουργίας τους, ο Θεοφιλέστατος προήδρευσε διαδοχικών πολυώρων συσκέψεων με το διδακτικό προσωπικό των ορθοδόξων εκπαιδευτηρίων «Φως Εθνών» και το προσωπικό του ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος», με την συμμετοχή και των μελών του Επισκοπικού Συμβουλίου της τοπικής Εκκλησίας που προσήλθαν προς τούτο στο Dolisie.
 

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook