Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 10/12/2018
Μαρτύρων Μηνά του καλλικελάδου του Αθηναίου († γ΄αι.), Ερμογένους επισκόπου Αλεξανδρείας και Ευγράφου. Γεμέλλου του πολυάθλου (1), Θεοτέκνου πρεσβυτέρου. Ευγενίου ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΕΓΕΙΡΟΜΕΝΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ,ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ POINTE-NOIRE 

3 Σεπτεμβρίου 2017

Με το έλεος του Παναγάθου Θεού και τις πατρικές ευχές του Μακ.Πατριάρχου Αλεξανδρείας, οι εργασίες στον ανεγειρόμενο Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire προχωρούν.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι οικοδομικές εργασίες, οι ηλεκτρολογικές και μικροφωνικές εγκαταστάσεις, ως και οι εγκαταστάσεις κλιματισμού, η τοποθέτηση των παραθύρων αλουμινίου και των καμπάνων στο κωδωνοστάσιο, άρχισαν οι προεργασίες ("στοκάρισμα" και τρίψιμο/λείανση των τοίχων) για τον εξωτερικό ελαιοχρωματισμό του Ναού, που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το πέρας των ως άνω προεργασιών, πριν την έναρξη της περιόδου των τροπικών βροχών. Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι εργασίες στεγάσεως του εξωτερικού περιστυλίου του Ναού με ξύλο και εν συνεχεία με συνθετικό κεραμίδι επ'αυτού.

Ο ανεγειρόμενος Ναός παρελήφθη από τον Επίσκοπο την άνοιξη του έτους 2013 ως ένας εκ των τριών ημιτελών Ναών της Ι.Επισκοπής Μπραζαβίλ. Οι εργασίες άρχισαν και πάλι το έτος 2015 με συστηματική αρωγή των ενοριτών του Ναού και δωρεών προερχομένων μόνον εκ του Κονγκό.

Σημειώνεται ότι από το 2013 ως σήμερα ένας Ναός ανηγέρθη εκ βάθρων και ήδη εγκαινιάσθηκε και λειτουργεί (Ενορία Τιμίου Προδρόμου Impfondo), ένας ολοκληρώνεται άμεσα (Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire), ο Καθεδρικός Ναό προχωρά οικοδομικώς -βλ.φωτογραφίες- και ένας αναμένει την επανέναρξη των σχετικώς λίγων εργασιών του προς ολοκλήρωση (Μεταμορφώσεως Κυρίου πόλεως Nkayi).

Δοξασμένο το Πανάγιο Όνομα του Τριαδικού Θεού!

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook