Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 10/12/2018
Μαρτύρων Μηνά του καλλικελάδου του Αθηναίου († γ΄αι.), Ερμογένους επισκόπου Αλεξανδρείας και Ευγράφου. Γεμέλλου του πολυάθλου (1), Θεοτέκνου πρεσβυτέρου. Ευγενίου ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ DOLISIE

31 Μαρτίου 2018

Την 31η Μαρτίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων αφίχθη στην πόλη Dolisie για διήμερη ποιμαντική επίσκεψη. Αρχικώς, είχε εκτενή συνεργασία με τον κ.Jean-Claude Tchilimbou, Διευθυντή του ορθοδόξου Δημοτικού Σχολείου «Φως Εθνών», στον οποίο παρέδωσε αθλητικά είδη για τις ανάγκες του εκπαιδευτηρίου.

Ακολούθως, μετέβη στο παρακείμενο ορθόδοξο ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», στα περιθαλπόμενα παιδιά του οποίου παρέδωσε καινούριες αθλητικές φόρμες και ποσότητα νέων κλινοσκεπασμάτων, παιχνίδια, καθώς και ένα επαγγελματικό ψυγείο, προσφορά του Λιβανέζου ορθοδόξου και σεμνού συναντιλήπτορα της τοπικής Εκκλησίας κ.Simon Yasbek.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τους διακονούντες στο πρότυπο τούτο ευαγές ίδρυμα, όπου αντηλλάγησαν απόψεις και εδόθησαν οδηγίες.

Μετά από την τέλεση του Μυστηρίου της Εξομολογήσεως σε αρκετούς πιστούς στον Ι.Ναό Αγίας Ειρήνης Dolisie, ο Σεβασμιώτατος επανήλθε στο ορφανοτροφείο για να προσφέρει γλυκίσματα στα παιδιά και να τους αναλύσει με απλό τρόπο, το περιεχόμενο της κάθε ημέρας της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.

 Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την παρουσία του Μητροπολίτου, υπό την ιδιότητα του Προέδρου του Συμβουλίου Χριστιανικών Συμβουλίου του Κονγκό, στην Αναστάσιμη τελετή της Ρ/Καθολικής Επισκοπής  Dolisie προς υποβολή εορτίων ευχών στον Σεβ. Επίσκοπο κ.Bienvenu και τους πιστούς.

 

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook