Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 16/11/2018
Αποστόλου και ευαγγελιστού Ματθαίου. 16/11
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ NKAYI

18 Δεκεμβρίου 2017

Ενωρίς το πρωί της Κυριακής, 17ης Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμ. Πρεσβ. π.Παύλο Diafouka και τον Ιεροδιακ. π.Στέφανο Anzembé, μετέβη από την πόλη Dolisie στην πόλη Nkayi, την τέταρτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, προς ποιμαντική επίσκεψη στην Ενοριακή Κοινότητα Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

Αμέσως μετά την άφιξη του ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο. Ακόμη, προσέφερε ρούχα και ιερά εικονίδια, καθώς και το εγκόλπιο Ημερολόγιο 2018 της Ι.Μητροπόλεως Μπραζαβίλ σε όλο το εκκλησίασμα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε ωριαία σύσκεψη με την Εκκλησιαστική Επιτροπή και τους πιστούς περί την εν γένει πνευματική ζωή και ποιμαντική δράση της Ενορίας, καθώς και περί την κατάσταση του ημιτελούς Ιερού Ναού, για την ολοκλήρωση του οποίου υπολείπονται εργασίες συνολικού ύψους 25.000 ευρώ. Η συνάντηση έκλεισε με την εναγώνιο προσευχητική δέηση των ενοριτών, διά του Εφημερίου τους, π.Δημητρίου Otomba, προς φανέρωση των προσώπων εκείνων που θα αναλάμβαναν την δαπάνη αυτή για την εμπέδωση της Ορθοδοξίας στην ευρύτερη περιοχή.    

Μετά το πέρας της συσκέψεως, ο Σεβασμιώτατος ανέχωρησε οδικώς για την έδρα της τοπικής Εκκλησίας, στην συμπρωτεύουσα του Κονγκό-Μπραζαβίλ, Pointe-Noire. 

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook