Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 12/07/2020
Μαρτύρων Πρόκλου και Ιλαρίου (1) (†β΄αι.). Ανδρέου του στρατηλάτου, Ηρακλείου, Φαύστου, Μηνά και των μετ` αυτών. Μάμαντος και Σεραπίωνος. Αγίας Βερονίκης (2), της ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΠΥΓΜΑΙΩΝ (Β' Μέρος)

18 Ιουνίου 2019

Το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής ο Σεβ.κ.Παντελεήμων μετέβη στο τροπικό δάσος όπου κατοικεί η αρχαιότατη φυλή των Πυγμαίων, η οποία έχει ασπασθή την ορθόδοξη πίστη.

Κατά την συνάντηση με μέλη της φυλής ο Σεβ. Μητροπολίτης προσέφερε ποσότητα αλατιού, σαπουνιού και σπίρτων, υλικών απαραίτητων για τον κυνηγετικό τρόπο ζωής των αυτοχθόνων, είδη στοματικής υγιεινής, καθώς και αναλγητικά και αντιπυρετικά φάρμακα.

 Κατόπιν όλοι ευρέθησαν σε έναν ιδιαίτερο χώρο του καταυλισμού, διαμορφωμένο σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής των καταλυμάτων της φυλής, ο οποίος χρησιμοποιείται αποκλειστικώς ως χώρος λατρείας εντός του τροπικού δάσους, όπου ο Εφημέριος του Impfondo επισκέπτεται  κάθε μήνα τη φυλή και να τελεί συντόμως την Θεία Ευχαριστία εντός αυτού προς διευκόλυνση των Πυγμαίων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Εκεί, ο Μητροπολίτης μίλησε απλά για την εορτή της Πεντηκοστής, ενώ μετέφερε τις ευχές και την πατρική αγάπη του Μακ.Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’.

Τέλος, το πρωί της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, 17ης Μαΐου, παρέστη συμπροσευχόμενος στην Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας ανεχώρησε οδικώς προς την πρωτεύουσα Μπραζαβίλ, στην οποία έφτασε μετά από κοπιαστικό ταξίδι 23 ωρών (διανύοντας διαδρομή μήκους 1830 χλμ συνολικώς), συνεπείᾳ της επ’ αόριστον αιφνιδιαστικής ακυρώσεως των πτήσεων Μπραζαβίλ-Ιπφόντο. Το πρωί της επομένης ο Επίσκοπος ανεχώρησε αεροπορικώς για την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire.

www.orthodoxchurchcongo.com

 

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook