Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 12/07/2020
Μαρτύρων Πρόκλου και Ιλαρίου (1) (†β΄αι.). Ανδρέου του στρατηλάτου, Ηρακλείου, Φαύστου, Μηνά και των μετ` αυτών. Μάμαντος και Σεραπίωνος. Αγίας Βερονίκης (2), της ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΠΥΓΜΑΙΩΝ (Α' Μέρος)

17 Ιουνίου 2019

Το πρωί του Σαββάτου, 15ης Ιουνίου 2019, ο Σεβ. Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων αφίχθη αεροπορικώς στην πόλη Impfondo του βορείου Κονγκό, όπου έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο από τον εκπροσωπο του κ.Δημάρχου, τον Αιδεσιμ. Πρεσβ. π.Τιμόθεο Ndzebé, Εφημέριο του Ι. Ενοριακού Ναού Τιμίου Προδρόμου-Αγίου Νικολάου, τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη της Ενοριακής Επιτροπής.

Ακολούθησε πολύωρη κατ’ ιδίαν συνεργασία και συζήτηση με τον π.Τιμόθεο. Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος συμπροσευχήθηκε κατά τον Μ.Εσπερινό της Πεντηκοστής, μετά το πέρας του οποίου έλαβε χώρα κοινή σύσκεψη του Ποιμενάρχου με τα μέλη της Ενοριακής Επιτροπής, της ομάδος κυριών (bureau des mamans), της χορωδίας, καθώς και τους ιερόπαιδες, με σκοπό την καλύτερη διοργάνωση της Ενορίας του Τιμίου Προδρόμου και την ενδυνάμωση του ποιμαντικού έργου της. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την τέλεση του Μυστηρίου της Εξομολογήσεως από τον Επίσκοπο.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 16η Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος προέστη της Θείας Λειτουργίας και του Εσπερινού της Γονυκλισίας στον ως άνω Ιερό Ναό (τον οποίο εθεμελίωσε την 21η Νοεμβρίου 2013 και εγκαινίασε την 5η Φεβρουαρίου 2017), προς τον οποίο προσέφερε νέα ιερά σκεύη. Επίσης κατά το κήρυγμα ανέλυσε θεολογικώς την σπουδαιότητα της μεγάλης αυτής εορτής της Εκκλησίας.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook