Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 19/11/2018
Προφήτου Αβδιού. Μαρτύρων Αγαπίου, Άζη του θαυματουργού (1). Ανθίμου, Θαλελαίου, Χριστόφορου, Ευφημίας. Βαρλαάμ (†304), Ηλιοδώρου (†272). Οσίων Σίμωνος του θαυματουργού, ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

Ο ΣΕΒ.ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΕ ΔΙΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΗ ΒΑΥΑΡΙΑ

6 Οκτωβρίου 2018

Στο Ρέγκενσμπουργκ της Βαυαρίας ευρέθη την 4η και 5η Οκτωβρίου 2018 ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων, προσκεκλημένος του Ανατολικού Εκκλησιαστικού Ινστιτούτου της Ρ/Καθολικής Επισκοπής Ρέγκενσμπουργκ σε συνεργασία με το Συμβούλιο Εκκλησιών της Βαυαρίας, για να συμμετάσχη στο ετήσιο συμπόσιο με θέμα: «Ταυτότητα και αυθεντικότητα των Εκκλησιών στον παγκόσμιο χώρο. Εκκλησιαστική προσέγγιση Ανατολής και Δύσης μέσω κοινών στόχων;» (Identität und Authentizität von Kirchen im 'globalen Dorf'. Kirchliche Annäherung von Ost und West durch gemeinsame Ziele?)

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος τυγχάνει Πρόεδρος του Συμβουλίου Εκκλησιών της Δημοκρατίας του Κονγκό, ανεφέρθη στην εκκλησιαστική πραγματικότητα και στις σύγχρονες διαχριστιανικές σχέσεις που υφίστανται στην Αφρική, παρουσίασε αναλυτικώς την καθοριστική συμβολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης και της εποικοδομητικής συνεργασίας των χριστιανικών δογμάτων, ενώ ωμίλησε εκτενώς περί του επιτελουμένου ιεραποστολικού έργου.

Στο συμπόσιο συμμετείχαν ο Σεβ. Επίσκοπος Ρέγκενσμπουργκ Dr. Rudolf Voderholzer, o Θεοφ. Επίσκοπος Λευκοπόλεως κ.Πολύκαρπος (Πατριαρχείο Βουλγαρίας), ο Παν. Αρχιμ. Πέτρος Κλιτς, εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Γερμανίας, ο κ. Γεώργιος Βλαντής, Διευθυντής του Συμβουλίου Εκκλησιών της Βαυαρίας, κληρικοί, διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές κ.α.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook