Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 04/12/2021
Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας (1) (†306). Ιωάννου του Δαμασκηνού (2) (†760). Ιερομάρτυρος Σεραφείμ επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου(†1601). Μαρτύρων Ιουλιανής, Χριστοδούλης και ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣTO POINTE-NOIRE

1 Ιανουαρίου 2016

Την 1η Ιανουαρίου 2017 ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων παρέστη συμπροσευχόμενος -συνεπεία προσωρινής αδιαθεσίας- στην Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον ανεγειρόμενο Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Φωτεινής προαστείου Mpaka του Pointe-Noire.

Επίσης, εκήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στην «αχειροποίητη περιτομή» των ανθρωπίνων παθών σύμφωνα με το Αποστολικό ανάγνωσμα, ενώ συνεχάρη για μία ακόμη φορά την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ναού για την πρόοδο που συντελείται στις εργασίες ανέγερσης αυτού.

Στην αντιφώνησή του ο δραστήριος Πρόεδρος της Επιτροπής κ.Michel Armand Massa, μέλος του Επισκοπικού Συμβουλίου, εξέφρασε την χαρά και την ευγνωμοσύνη των πιστών για την αγάπη και το αμέριστο ενδιαφέρον του Επισκόπου προς αυτούς, ως και για την εν γένει πρόοδο της τοπικής Εκκλησίας.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος προσέφερε ρούχα στα μικρά παιδιά και διένειμε το εγκόλπιο Ημερολόγιο 2017 της Ιεράς Επισκοπής στο εκκλησίασμα.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook