Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 10/12/2018
Μαρτύρων Μηνά του καλλικελάδου του Αθηναίου († γ΄αι.), Ερμογένους επισκόπου Αλεξανδρείας και Ευγράφου. Γεμέλλου του πολυάθλου (1), Θεοτέκνου πρεσβυτέρου. Ευγενίου ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΝΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

26 Ιουλίου 2017

Με το έλεος του Παναγάθου Θεού και την έμπρακτη αγάπη Ελλήνων και Κονγκολέζων ορθοδόξων αδελφών ένα ακόμη κοντέινερ μήκους 12 μέτρων αναχωρεί από την Ελλάδα με προορισμό την οικονομική πρωτεύουσα του Κονγκό-Μπραζαβίλ, το Pointe-Noire, όπου η έδρα της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν.

Το κοντέινερ, το οποίο αποστέλλεται με πρωτοβουλία της Ι.Επισκοπής, εμπεριέχει μεταξύ άλλων παλέττες μεγάλων πλακιδίων γρανίτη για την ολοκλήρωση του δαπέδου του ανεγειρομένου Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, ως και του Ενοριακού Ναού Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire, είδη ρουχισμού, υπόδησης, ηλεκτρικές συσκευές, κλινοσκεπάσματα, σχολικό-εκπαιδευτικό υλικό και παιχνίδια για τα περιθαλπόμενα μικρά παιδιά στο ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», πλακίδια και είδη υγιεινής για τα εκ βάθρων ανακαινιζόμενα λουτρά του ιδίου ευαγούς ιδρύματος (από το έτος 2014 έχει χαρακτηρισθή ως το καλύτερο κοινωνικό ίδρυμα της χώρας από το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων του Κονγκό-Μπραζαβίλ), εκκλησιαστικά είδη και καμπάνες για τους Ναούς και πολλά άλλα απαραίτητα είδη για τους εμπεριστάτους Αφρικανούς συνανθρώπους μας.

Η ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ προς όσους συνέβαλαν και σε αυτήν την προσπάθεια είναι απεριόριστη.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook