Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 10/12/2018
Μαρτύρων Μηνά του καλλικελάδου του Αθηναίου († γ΄αι.), Ερμογένους επισκόπου Αλεξανδρείας και Ευγράφου. Γεμέλλου του πολυάθλου (1), Θεοτέκνου πρεσβυτέρου. Ευγενίου ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΕΓΕΙΡΟΜΕΝΟ Ι.ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΝΑΟ ΑΓ.ΦΩΤΕΙΝΗΣ POINTE-NOIRE

20 Αυγούστου 2017

Την 20η Αυγούστου 2017, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ανεγειρόμενο Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Φωτεινής, στο προάστειο Mpaka του Pointe-Noire, όπου εκήρυξε τον θείο λόγο.

Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως είχε εκτενή συνεργασία με τον ευσεβή ευεργέτη και δραστήριο Πρόεδρο της Ενοριακής Επιτροπής κ.Michel Armand Massa,  Μέλος του Επισκοπικού Συμβουλίου της τοπικής Εκκλησίας, σχετικά με τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες περί των ηλεκτρολογικών και μικροφωνικών εγκαταστάσεων.

Σημειώνεται ότι ήδη ολοκληρώθηκε πλήρως ο ελαιοχρωματισμός του Ναού. Οι εργασίες που απομένουν είναι η τοποθέτηση των πλακιδίων δαπέδου, η επικόλληση των αγιογραφιών στους εσωτερικούς τοίχους και η τοποθέτηση των καμπανών (άπαντα τα ως άνω είδη ευρίσκονται εν πλω από την Ελλάδα προς το Κονγκό δι’ ενός κοντέινερ), καθώς και η κατασκευή και τοποθέτηση ξυλόγλυπτου εικονοστασίου από γηγενή μαΐστορα. 

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook