Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 18/04/2019
Σάββα του στρατηλάτου. Νεομαρτύρων Ιωάννου του ράπτου, του εξ Ιωαννίνων (†1526). Οσίων Ακακίου Β` επισκόπου Μελιτηνής, Κοσμά επισκόπου Χαλκηδόνος, του ομολογητού, ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

11 Ιουνίου 2018

Το απόγευμα του Σαββάτου της 9ης Ιουνίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων αφίχθη στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό για την καθιερωμένη, ανά δεκαπενθήμερο, ποιμαντική επίσκεψη στην Ενοριακή Κοινότητα Αναστάσεως του Κυρίου, διαρκούσης της ασθενείας του Εφημερίου της, π.Σεργίου.

Αμέσως μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, είχε προγραμματισμένη κατηχητική συνάντηση με τους πιστούς, κατόπιν της οποίας, πολλοί εξ αυτών προσήλθαν στο Μυστήριο της Εξομολογήσεως.

Την Κυριακή 10 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε στον ως άνω Ναό τον Όρθρο, την Θεία Λειτουργία, εκήρυξε τον θείο λόγο και ευλόγησε, διά της προβλεπομένης από την Εκκλησία ευχής, τους διαγωνιζομένους για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας μαθητές.

Ακολούθως, προήδρευσε συσκέψεως με τα μέλη της Ενοριακής Επιτροπής, πριν αναχωρήσει αεροπορικώς για την έδρα της Ι.Μητροπόλεως, στη συμπρωτεύουσα Pointe-Noire.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook