Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 04/12/2021
Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας (1) (†306). Ιωάννου του Δαμασκηνού (2) (†760). Ιερομάρτυρος Σεραφείμ επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου(†1601). Μαρτύρων Ιουλιανής, Χριστοδούλης και ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ DOLISIE

24 Νοεμβρίου 2020

Το πρωί της 24ης Νοεμβρίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων αφίχθη στην πόλη Dolisie προκειμένου να επισκεφθή το πρότυπο ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος» και τα εκπαιδευτήρια (Δημοτικό σχολείο και Γυμνάσιο) «Φως Εθνών» της Ι.Μ.Μπραζαβίλ.

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ικανή ποσότητα τροφίμων στο Ορφανοτροφείο, ενώ είχε εκτενή συνεργασία με τον άοκνο Διευθυντή του ιδρύματος, Αιδεσ. π.Παύλο Diafouka.

Ακολούθως μετέβη στα παρακείμενα σχολεία της τοπικής Εκκλησίας, όπου προσέφερε φορητό υπολογιστή στον Διευθυντή του Γυμνασίου κ.Florant Moussouka, δωρεά της μεγάλης εταιρείας πωλήσεων ειδών πληροφορικής, ηλεκτρονικού εξοπλισμού κλπ BUROTOP IRIS. Επίσης, ήλεγξε τις εκ βάθρων προσφάτως ανακαινισθείσες τουαλέτες των μαθητών δαπάναις της Ι. Μητροπόλεως, ως και ολόκληρο το κτιριακό συγκρότημα.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με στιγμές αναψυχής με τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου, όπου ο Μητροπολίτης μέσα από το παιδικό παιχνίδι προσπάθησε να ερμηνεύσει την σημασία της τηρήσεως της λεγομένης «κοινωνικής αποστάσεως» κατά την παρούσα δυσχερή περίοδο της πανδημίας Covid-19 ως τρόπο αυτοπροστασίας των παιδιών και ως έκφραση προστατευτικής αγάπης προς τον πλησίον, αλλά όχι ως εκδήλωση ατομισμού και κοινωνικής αποξενώσεως.

Αμέσως μετά ανεχώρησε οδικώς για την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμπρωτεύουσα Pointe Noire.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook