Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 16/11/2018
Αποστόλου και ευαγγελιστού Ματθαίου. 16/11
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ POINTE-NOIRE

25 Δεκεμβρίου 2017

Με κατάνυξη και πνευματική ευφορία εορτάσθηκε η Γέννηση του Θεανθρώπου σε όλες της Ενοριακές Κοινότητες του Κονγκό-Μπραζαβίλ. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ετέλεσε τα μεσάνυχτα την Θεία Λειτουργία στον προσωρινό Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, κατά την οποία ανέγνωσε την Πατριαρχική Εγκύκλιο των Χριστουγέννων του Σεπτού Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, Μακ. κ.Θεοδώρου Β’.

Επίσης, ευλόγησε και προσέφερε στον ανεγειρόμενο παρακειμένως παμμεγέθη Ιερό Καθεδρικό Ναό μία νέα καμπάνα, η οποία αποτελεί δωρεά της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

Τέλος, η επίσκεψη-έκπληξη του «Papa Noël» σκόρπισε χαρά στα μικρά παιδιά, αφού τους προσέφερε δώρα (καινούρια ρούχα και παιχνίδια) που ο Σεβασμιώτατος εξασφάλισε με την ευεργετική συναρωγή Ελλήνων αδελφών. Ακολούθησε εόρτια σύναξη των πιστών στον περίβολο του Ιερού Ναού υπό τους ήχους των παραδοσιακών μουσικών οργάνων. Την Θεία Λειτουργία και τις εόρτιες εκδηλώσεις εκάλυψε η κρατική τηλεόραση του Κονγκό-Μπραζαβίλ (Tele-Congo). 

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook