Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 19/11/2018
Προφήτου Αβδιού. Μαρτύρων Αγαπίου, Άζη του θαυματουργού (1). Ανθίμου, Θαλελαίου, Χριστόφορου, Ευφημίας. Βαρλαάμ (†304), Ηλιοδώρου (†272). Οσίων Σίμωνος του θαυματουργού, ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ-ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

15 Αυγούστου 2018

Την 15η Αυγούστου 2018, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων, Πρόεδρος του Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών του Κονγκό-Μπραζαβίλ, παρακολούθησε κατόπιν επισήμου προσκλήσεως της Προεδρίας της Δημοκρατίας του Κονγκό την στρατιωτική παρέλαση, ως και την παρέλαση εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, η οποία έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα του κράτους στα πλαίσια της εθνικής επετείου επί τη συμπληρώσει 58 ετών από της ανακηρύξεως της ανεξαρτησίας της χώρας (15 Αυγούστου 1960).

Παρόντες ήσαν ο Εξοχ. Προέδρος της Δημοκρατίας του Κονγκό- Μπραζαβίλ κ.Denis Sassou N’guesso μετά της Εριτ. συζύγου του, ο Εξοχ. Πρωθυπουργός κ.Clement Mouamba, οι κ.κ. Πρόεδροι της Γερουσίας και του Κοινοβουλίου, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων ασφαλείας, βουλευτές, πρέσβεις, κ.α. επίσημοι.   

Μετά το πέρας της παρελάσεως ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε αεροπορικώς στην έδρα της Ι.Μητροπόλεως, στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook