Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 23/07/2019
Προφήτου Ιεζεκιήλ. Ιερομαρτύρων Απολλιναρίου και Βιταλίου, επισκόπων Ραβέννης. Απολλώνιου και Φωκά του νέου (1).Των υπό των Βουλγάρων ποικίλοις τρόποις τιμωριών ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

28 Απριλίου 2019

Με πνευματική ευφορία εορτάσθηκε η Ανάσταση του Κυρίου στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων -ασθενούντος του Εφημερίου  π.Σεργίου- ετέλεσε τα μεσάνυχτα την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου.

Κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Πασχάλιο Μήνυμα του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, ενώ συνεχάρη την Εκκλησιαστική Επιτροπή για την επικρατούσα ευπρέπεια και τάξη, ως και τον Διάκ. π.Ιάκωβο Ntsoumou Miayokela, ο οποίος αόκνως και αποτελεσματικώς έχει αναλάβει κατά την παρούσα περίοδο της ασθενείας του αγαπητού Εφημερίου την συνολική ευθύνη της Ενοριακής Κοινότητος.

Ακόμη, επήνεσε τους πιστούς για την μεγάλη και ενσυνείδητη προσέλευσή τους στο Μυστήριο της Εξομολογήσεως αδιακόπως από το μεσημέρι του Μ.Σαββάτου έως την έναρξη της Αναστασίμου Ακολουθίας, υπό το ωμοφόριο του Ποιμενάρχου τους. Τέλος, τους προέτρεψε πατρικώς να μην ξεχνούν την προσφορά των προοδοιπορισάντων ιεραρχών και ιερέων, ως και των συναρωγών του ιεραποστολικού έργου, Ιερών Μητροπόλεων, Μονών και εκκλησιαστικών Οργανισμών, ιεραποστολικών και φιλανθρωπικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων και ευσεβών ιδιωτών, Ελλήνων, Κυπρίων και γηγενών, προσευχόμενοι πάντοτε υπέρ αυτών.

Η χαρά της Αναστάσεως ολοκληρώθηκε με την κοινή πασχάλια τράπεζα που παρετέθη προς όλο το εκκλησίασμα με παραδοσιακή μουσική και χορούς.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook