Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 10/12/2018
Μαρτύρων Μηνά του καλλικελάδου του Αθηναίου († γ΄αι.), Ερμογένους επισκόπου Αλεξανδρείας και Ευγράφου. Γεμέλλου του πολυάθλου (1), Θεοτέκνου πρεσβυτέρου. Ευγενίου ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

8 Απριλίου 2018

Με κατάνυξη και πνευματική ευφορία εορτάσθηκε η Ανάσταση του Θεανθρώπου στη πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ετέλεσε τα μεσάνυχτα την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου.

Κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Πασχάλιο Μήνυμα του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’. Επίσης, συνεχάρη την Εκκλησιαστική Επιτροπή για την επικρατούσα ευπρέπεια και τάξη, ενώ επήνεσε τους πιστούς για την μεγάλη προσέλευσή τους στο Μυστήριο της Εξομολογήσεως κατά τις ημέρες της Μ.Εβδομάδος. Ακόμη, χειροθέτησε δύο νέους αναγνώστες. Τέλος, παρετέθη εόρτια τράπεζα προς όλο το εκκλησίασμα με παραδοσιακή μουσική και χορούς.

Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ετελέσθη ο Εσπερινός της Αγάπης, μετά το πέρας του οποίου ο Μητροπολίτης ανεχώρησε αεροπορικώς για το Pointe-Noire, όπου  η έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook