Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 19/09/2020
Μαρτύρων Τροφίμου, Σαβατίου και Δορυμέδοντος (1) († 276). 19/9
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

11 Δεκεμβρίου 2019

Με την Χάρη του Θεού, την πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονος, Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών της Δημοκρατίας του Κονγκό (Ε.Σ.Χ.Ε.Κ) και την συγκατάθεση των επικεφαλής των λοιπών επισήμων Χριστιανικών Εκκλησιών της χώρας (Ρ/Καθολικής, Λουθηρανικής, Ευαγγελικής και Στρατού Σωτηρίας) άρχισαν ήδη οι εργασίες της εκ βάθρων ανακαινίσεως του κτιρίου που στεγάζει την έδρα του προαναφερθέντος Εθνικού Συμβουλίου.

Για την εκτέλεση των εργασιών, οι οποίες είναι οι πρώτες από την αγορά του κτιρίου από το Ε.Σ.Χ.Ε.Κ. το 1999, έχει ήδη προκριθεί η κατασκευαστική εταιρεία Ζerock Construction Congo SAR, με την οποία ο Σεβ. Πρόεδρος έχει υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό συνεργασίας για την ανάληψη του έργου, ως και την περάτωση και παράδοσή του κατά την διάρκεια της προεδρίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία λήγει το έτος 2020.

Κατά το επιόν έτος το Εθνικό Συμβούλιο Χριστιανικών Εκκλησιών συμπληρώνει 50 χρόνια δημιουργικής παρουσίας σε θέματα κοινωνικής ειρήνης και προόδου, δημιουργικής συνεργασίας και αρμονικής συμβιώσεως. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά κατά την πεντηκονταετή ιστορία του Ε.Σ.Χ.Ε. της Δημοκρατίας του Κονγκό, όπου την ηγεσία ασκεί μη Αφρικανός κληρικός.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook