Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 25/11/2020
Απόδοσης της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. Μεγαλομαρτύρων Αικατερίνης της πανσόφου (1) (†313) και Μερκουρίου μεγαλομάρτυρος († γ΄ αι.). Πορφυρίου του στρατηλάτου ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΕΥΑΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

22 Ιανουαρίου 2020

Την 21η Ιανουαρίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη οδικώς στη πόλη Dolisie για να επισκεφθεί τα ορθόδοξα Εκπαιδευτήρια «Φως Εθνών» και το πρότυπο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος».

Στο Ορφανοτροφείο ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ποσότητα τροφίμων, τα οποία προέρχονται από ευγενική δωρεά της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, ενώ συνεργάσθηκε με τεχνικούς για την εκτέλεση εργασιών στο κτίριο.

Ακολούθησε συνάντηση με τους μικρούς μαθητές του παρακειμένου Δημοτικού Σχολείου «Φως Εθνών» της Ι. Μητροπόλεως, καθώς και έλεγχος στις κτιριακές εγκαταστάσεις του προς καταγραφή και άμεση επιδιόρθωση ενδεχομένων φθορών. Έλεγχος έγινε και στην ξύλινη διάβαση που η τοπική Εκκλησία κατασκεύασε προς διετίας, προκειμένου να μειώσει κατά πολύ την απόσταση που υφίσταται μεταξύ του προαναφερθέντος σχολείου - ορφανοτροφείου - Ενοριακού Ναού  Αγίας Φωτεινής και του κέντρου της πόλεως Dolisie.  Αμέσως μετά ο Επίσκοπος, αφού προσέφερε πατρικώς τρόφιμα στους εκπαιδευτικούς, ανεχώρησε για το Pointe-Noire.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook