Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 10/12/2018
Μαρτύρων Μηνά του καλλικελάδου του Αθηναίου († γ΄αι.), Ερμογένους επισκόπου Αλεξανδρείας και Ευγράφου. Γεμέλλου του πολυάθλου (1), Θεοτέκνου πρεσβυτέρου. Ευγενίου ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΕΝΑΡΞΗ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ POINTE-NOIRE

1 Ιουνίου 2018

Την 1η Ιουνίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβ. π.Μάξιμο Oumba και τον Ιερολ. Διάκονο π.Στέφανο Andzembé, επισκέφθηκε τις φυλακές της συμπρωτεύουσας Pointe-Noire του Κονγκό-Μπραζαβίλ, για να εγκαταστήσει τον Ιερολ. π.Στέφανο ως τον πρώτο ορθόδοξο κληρικό που θα ασκήσει συστηματικώς ποιμαντικό έργο στους φυλακισμένος, κατόπιν εξασφαλίσεως της σχετικής αδείας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

Αρχικώς, τον Σεβ.Μητροπολίτη υπεδέχθη ο αστυνομικός διοικητής κ.Florent Octave Marius Obonga, Διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος, ο οποίος εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς την Ορθόδοξη Εκκλησία για την διαρκή πνευματική και υλική συμπαράστασή Της προς τους κρατουμένους.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευλογία να συναντηθή για αρκετή ώρα με όλους τους εγκλείστους, άνδρες και γυναίκες, να τους απευθύνει λόγους αγάπης και σεβασμού και να τους παρουσιάσει τον νέο κληρικό, ο οποίος θα βρίσκεται θυσιαστικώς κοντά τους. Κατακλείων, μετέφερε προς όλους τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ.Θεοδώρου Β’.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook