Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 27/05/2020
Ιερομαρτύρων Ελλαδίου (1) (†ς΄αι. ) και Θεράποντος. Μαρτύρων Αλυπίου και Ευβιότου. Ιουλιανής και Παύλου. Οσίου Ιωάννου ομολογητού του Ρώσου (2) (†1730), του εν Νέω ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΕΚΔΗΜΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

30 Μαΐου 2019

Η Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν μετά θλίψεως αναγγέλλει την προν Κύριον εκδημία του μακαριστού Οικονόμου π.Σεργίου Mabelemo, Εφημερίου του Ιερού Ενοριακού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου πρωτευούσης Μπραζαβίλ.

Ο π. Σέργιος εγεννήθη την 2α Νοεμβρίου 1957 στo χωρίο Betou-Dongou του βορείου Κονγκό. Εγνώρισε και ασπάσθηκε την Ορθοδοξία από τον πρώτο ιεραπόστολο και κατόπιν πρώτο γηγενή ιερέα του Κονγκό, μακαριστό Floribert Tchizibou. To έτος 1988 εχειροθετήθη Αναγνώστης και Υποδιάκονος από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Άκκρας κυρό Ειρηναίο, ενώ το έτος 2001 εχειροτονήθη Διάκονος από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κυρό Τιμόθεο.

Το 2011, Σεπτή Εντολή της ΑΘΜ, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Επίσκοπο Μαρεώτιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, νυν  Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Λεοντοπόλεως κ.Γαβριήλ, και διωρίσθη Εφημέριος πόλεως Impfondo της νεοσύσταστης Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν (2010).

Το έτος 2015 διωρίσθη Εφημέριος του Ι.Ενοριακού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου πρωτευούσης Μπραζαβίλ από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονα. Την 11 Σεπτεμβρίου 2016 έλαβε το οφφίκιο του Οικονόμου.

Ο εκλιπών Ιερεύς εξέπνευσε τις βραδυνές ώρες της 29ης Μαΐου 2019 στο Γενικό Νοσοκομείο Μπραζαβίλ όπου νοσηλευόταν.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook