Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 19/01/2022
Οσίων Μακαρίου του Αιγυπτίου (1)και Μακαρίου του Αλεξανδρέως. Αρσενίου αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Μάρκου του Ευγενικού (2), επισκόπου Εφέσου (†1444). Μαρτύρων Ευφρασίας, ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Ι.ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

13 Νοεμβρίου 2015

Την 13η Νοεμβρίου 2015 ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη στην πόλη Dolisie, όπου ετέλεσε στο ορθόδοξο εκπαιδευτήριο «Φως Εθνών» τον αγιασμό επί τη ενάρξει του νέου σχολικού έτους 2015-2016.

Απευθυνόμενος προς τους  μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ ανεφέρθη στην σημασία της μορφώσεως για την πνευματική πρόοδο και ωρίμανση του προσώπου και κατ’ επέκταση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, ετόνισε την μοναδικότητα της Χριστοκεντρικής παδείας, ενώ μετέφερε την πατρική αγάπη και τις ευχές του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’ προς τους διδάσκοντες και τους διδασκομένους. Ακόμη, επισκέφθηκε τις τάξεις του σχολείου για να γνωρίσει τα μικρά παιδιά και να συνομιλήσει μαζί τους.

Ακολούθως, επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς τον νέο Κυβερνήτη του Διαμερίσματος Niari προς υποβολή συγχαρητηρίων ευχών επί τη αναλήψει των ευθυνοφόρων καθηκόντων του.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, μετά την τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγ.Ειρήνης Dolisie, είχε συνάντηση με πιστούς, προς τους οποίους μίλησε να την σπουδαιότητα της ενεργούς συμμετοχής στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, ενώ απάντησε σε ερωτήματα που εκείνοι εθέσαν. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με δείπνο που ευγενώς παρέθεσε η Εκκλησιαστική Επιτροπή προς τιμήν του Επισκόπου.

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook