Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 20/09/2021
Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου (1) (†118) και της συνοδείας αυτού: (1)Θεοπίστης, Αγαπίου και Θεοπίστου. Μαρτύρων Αρτεμιδώρου και Θαλλού. Οσιομαρτύρων Ιωάννου του Αιγυπτίου ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

11 Φεβρουαρίου 2015

Tην 10η Φεβρουαρίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος από τον Σεβ.Μητροπολίτη Πηλουσίου κ.Νήφωνα, είχε επίσημη συνάντηση στο Κάιρο με τον Εξοχ. Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Βλαντιμίρ Πούτιν, στα πλαίσια της επίσημης επισκέψεώς του στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Κατά τη συνάντηση, που διήρκεσε μία ώρα, ο κ. Πούτιν συνομίλησε με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία, την Αίγυπτο, την Αφρική και το ιεραποστολικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, ενώ μεγάλο μέρος της συζητήσεώς τους αφορούσε στην Ελλάδα. Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τόν ευχαρίστησε για ό,τι έχει προσφέρει η χώρα του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αφρικής, αλλά και για την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων Ρωσίας και Αιγύπτου, όπου και η έδρα – στην Αλεξάνδρεια – του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, που ιστορικά διατηρεί άριστες σχέσεις με την Εκκλησία της Μόσχας. Ακολούθησαν δηλώσεις των δύο ανδρών σε ρωσικά και αιγυπτιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
 

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook