Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 16/01/2021
Η προσκύνησις της τίμιας αλύσεως του αγίου και ενδόξου αποστόλου Πέτρου. Μαρτύρων Ελασίππου, Μεσίππου και Πευσίππου των αυταδέλφων και Νεονίλλης (1) (†161-180). ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Η ΑΘΜ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ

24 Νοεμβρίου 2013

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου ε.έ, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄ προεξήρχε του Πατριαρχικού και Συνοδικού Συλλειτούργου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μελών της Ιεράς Συνόδου, του ιερού κλήρου και του Χριστεπωνύμου πληρώματος.

Στην Θεία Λειτουργία προσήλθαν ο Εξοχ.Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Κ.Γεροντόπολος, ο Εξοχ.Κυβερνήτης της Αλεξανδρείας Στρατηγός Τ.Μάγντι, οι Εξοχ.Πρέσβεις Ελλάδος και Κύπρου στο Κάιρο, κ.Χ.Λάζαρης και κ.Σ.Λιασίδης αντιστοίχως, ο Εντιμ.Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Χ.Καποδίστριας επικεφαλής χορείας Προξένων ξένων χωρών στη Μεγάλη Πόλη, ο Ακόλουθος Αμύνης Πλοίαρχος κ.Σ.Πετράκης, οι Εντιμ.Πρόεδροι των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας, κ.Χ.Καβαλής και κ.Ι.Σιόκας αντιστοίχως, ο Ελλογ.Πρόεδρος του Τάγματος των Παραβαλαναίων κΣπυρίδων Καμαλάκης, ο Ελλογ.Πρόεδρος της Αδελφότητος των Οφφικιάλων κ.Θ.Παναγόπουλος, Πρόεδροι Ελληνικών Φορέων και Συλλόγων κ.α.

Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως, η ΑΘΜ απένειμε Πατριαρχικά Οφφίκια σε τρεις διακεκριμένες προσωπικότητες της πολιτικής και της ιατρικής. Ειδικότερα, απένειμε το οφφίκιο της Αρχοντίσσης των Εκκλησιών στις Ευρωβουλευτές Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και Ελένη Θεοχάρους και του Άρχοντος Ακτουαρίου στον Δερματολόγο Δρ.Αθανάσιο Πετρίδη, Διευθυντή της 3ης Δερματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός.
 
Επί τη ευσήμω ημέρα, το μεσημέρι παρετέθη επίσημο γεύμα στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση στο αίθριο του Πατριαρχικού Μεγάρου με τη συμμετοχή της Καθηγήτριας Φωνητικής Βασιλικής Ζαγόρη, του Καθηγητή Μουσικής Ζαφείρη Κουκουσέλη και του Τραγουδοποιού και Κιθαρίστα Απόστολου Μόσιου.
 

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook