Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 16/01/2021
Η προσκύνησις της τίμιας αλύσεως του αγίου και ενδόξου αποστόλου Πέτρου. Μαρτύρων Ελασίππου, Μεσίππου και Πευσίππου των αυταδέλφων και Νεονίλλης (1) (†161-180). ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Νέα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

ΔΗΛΩΣΗ ΑΘΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

18 Ιουλίου 2013

 Η ΑΘΜ, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, με αφορμή τις έκτακτες περιστάσεις των τελευταίων ημερών στην Αίγυπτο, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Η Αίγυπτος κλυδωνίζεται για μια ακόμη φορά στη νεώτερη ιστορία της εν μέσω καταιγιστικών και εκρύθμων πολιτικών εξελίξεων. Η κοινωνία δοκιμάζεται, καθώς η ομόνοια έχει μετατραπεί για μια ακόμη φορά από αυτονόητο δεδομένο σε δυσπρόσιτο ζητούμενο. Η απειλή εκτεταμένης εκτροπής ακυρώνει την ελπίδα για το αύριο και ο φόβος του διχασμού δηλητηριάζει τη συνύπαρξη. 

Το Πατριαρχείο μας, από την αρχέγονη ιστορική του κοιτίδα, διέρχεται για μια ακόμη φορά τις μυλόπετρες του χρόνου με συνείδηση της ιστορίας του και της ευθύνης του. Με χαλύβδινη θέληση στεκόμαστε φρυκτωροί της φλόγας της αισιοδοξίας και της ελπίδας, παρά το κρίσιμο και το άδηλο των καιρών. Ζητώ την διά της προσευχής νοερή παρουσία σας στο πλευρό μας προς στερέωση του αγωνιστικού μας φρονήματος. 

Ο Μακαριώτατος έγινε δέκτης ευαρίθμων μηνυμάτων συμπαραστάσεως από την Ιεραρχία του Θρόνου, από εκκλησιαστικές και πολιτικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, είχε δε ιδιαίτερη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο, ο οποίος εξέφρασε την συναντίληψή του και το αμέριστο ενδιαφέρον του για το δοκιμαζόμενο ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Νειλοχώρας".

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook