Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 19/11/2018
Προφήτου Αβδιού. Μαρτύρων Αγαπίου, Άζη του θαυματουργού (1). Ανθίμου, Θαλελαίου, Χριστόφορου, Ευφημίας. Βαρλαάμ (†304), Ηλιοδώρου (†272). Οσίων Σίμωνος του θαυματουργού, ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Η Μητρόπολη
/
Τα Ιδρύματα
/
Ορθόδοξα Εκπαιδευτήρια «Φως Εθνών»
Oρθόδοξα Εκπαιδευτήρια «Φως Εθνών»

Oρθόδοξα Εκπαιδευτήρια «Φως Εθνών»

Οι εργασίες κατασκευής των ορθοδόξων εκπαιδευτηρίων «Φως Εθνών» άρχισαν στην πόλη του Dolisie, τη ευλογία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, τον Ιανουάριο 2008 από τον Σεβ.Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής (νυν Πενταπόλεως) κ.Ιγνάτιο, με την φροντίδα του Ιερομονάχου π.Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου. Τα εγκαίνια πραγματοποίησε την 27η Οκτωβρίου 2009 ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος.

Το ορθόδοξο Δημοτικό σχολείο έχει αναγνωρισθή επισήμως από το Υπουργείο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ ως «établissement privé conventionné» (ιδιωτικό ίδρυμα ειδικής συμβάσεως), κατόπιν της σχετικής Συμβάσεως που υπεγράφη την 23η Αυγούστου 2013 μεταξύ της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και του αρμοδίου Υπουργείου. Αφορά στην παροχή πολλαπλών νομικών και άλλων ειδικών ευεργετημάτων για κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα που ανήκει στην Ιερά Επισκοπή και λειτουργεί ή θα λειτουργήσει στην επικράτεια της χώρας. Αντίστοιχη σύμβαση διέπει και ευεργετεί όλα τα ιδιωτικά σχολεία της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ.

Διευθυντής: κ.Jean - Claude Tchilimbou

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook