Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 16/11/2018
Αποστόλου και ευαγγελιστού Ματθαίου. 16/11
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/
Η Μητρόπολη
/
Τα Ιδρύματα
/
Ραδιοφ.Σταθμός « Η Φωνή της Ορθοδοξίας»
Ραδιοφωνικός Σταθμός «H Φωνή της Ορθοδοξίας 96,8 FM»

Ραδιοφωνικός Σταθμός «H Φωνή της Ορθοδοξίας 96,8 FM»

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Η Φωνή της Ορθοδοξίας 96,8 FM» ιδρύθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κυρό Ιγνάτιο (Μανδελίδη) μεταξύ των ετών 2008-2009 και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της συμπρωτεύουσας του Κονγκό, Pointe-Noire.

Σκοπός του είναι η προβολή και η διάδοση της ορθοδόξου πίστεως και πνευματικότητος, της πατερικής διδασκαλίας και παραδόσεως και της εκκλησιαστικής υμνολογίας και μουσικής.

Κατά την ποιμαντορία του Σεβ. Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονος ο ως άνω Ραδιοφωνικός Σταθμός ανακαινίσθηκε πλήρως, εξόφλησε τις οικονομικές εκκρεμότητες παλαιοτέρων ετών προς το κράτος, κατοχύρωσε νομίμως την ραδιοσυχνότητα 96,8 FM καταβάλλοντας κατ’ έτος το ποσό των 500.000 FCFA, ανανέωσε και εμπλούτισε το καθημερινό του πρόγραμμα (07.00 πμ.-21.00μμ) κ.α.

Επίσης, τυγχάνει ο πρώτος στην χώρα ο οποίος μεταξύ των ετών 2014-2015 συμμορφώθηκε πλήρως προς την νέα σχετική νομοθεσία, με αποτέλεσμα να λάβει την οριστική άδεια λειτουργίας από το Ανώτατο Συμβούλιο Ελευθερίας της Επικοινωνίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ (Conseil  Supérieur de la liberté de Communication du Congo) μετ’επαίνων.

Ακόμη, την 17η Αυγούστου 2016 ο Εξοχ.Υπουργός Επικοινωνιών και ΜΜΕ της Δημοκρατίας του Κονγκό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Thierry Moungala επισκέφθηκε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και εξέφρασε συγχαρητήριες ευχές για την σύννομη και εύρυθμη λειτουργία του, χαρακτηρίζοντάς αυτήν ως υποδειγματική.

Διευθυντής:  Αιδεσιμ. Πρωτ. Μάξιμος Oumba
                      Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος
                      τηλ. +242. 05 553 3294  

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook