Επικοινωνία
Other Languages
Εορτολόγιο / Σήμερα: 19/11/2018
Προφήτου Αβδιού. Μαρτύρων Αγαπίου, Άζη του θαυματουργού (1). Ανθίμου, Θαλελαίου, Χριστόφορου, Ευφημίας. Βαρλαάμ (†304), Ηλιοδώρου (†272). Οσίων Σίμωνος του θαυματουργού, ...
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν όλους!
Βρίσκεστε εδώ
/

Εργα υπό κατασκευήν

Εργα υπό κατασκευήν
30 Δεκεμβρίου 2017

O περικαλλής Ιερός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Δημητρίου (φωτογραφία 1-2) ανεγείρεται στο κέντρο της συμπρωτεύουσας του Κονγκό, Point-Noire:

Ο Ιερός Ενοριακός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (φωτογραφία 3-4-5) πόλεως Nkayi έχει ανάγκη τοποθετήσεως πλακιδίων δαπέδου και ελαιοχρωματισμού. 

Οι ορθόδοξοι αυτοί Ναοί είναι απαραίτητοι για την ικανοποίηση των λειτουργικών και πνευματικών αναγκών των χιλιάδων γηγενών πιστών, καθιστάμενοι ταυτοχρόνως τηλαυγείς φάροι καταθέσεως της Ορθοδόξου μαρτυρίας στην όμορφη και φιλόξενη χώρα του ισημερινού, το Κονγκό, όπου το Ισλάμ, οι διάφορες χριστιανικές ομολογίες, οι σέκτες και ο ανιμισμός συναντώνται.

Δυστυχώς η οικονομική κρίση ανέστειλε την ολοκλήρωσή τους... Η τοπική Εκκλησία προσεύχεται για την εμφάνιση εκείνων των αδελφών που θα συνδράμουν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, την ολοκλήρωσή τους, ώστε να αποτελέσουν λιμένες φωτισμού και σωτηρίας των αγαθών γηγενών ψυχών που αναζητούν την Αιώνια Αλήθεια και την Ζωή.

Τέλος, το υπό κατασκευήν Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο της τοπικής Εκκλησίας (φωτογραφία 6-7) στο Pointe-Noire, πολύτιμο για την έγκαιρη διάγνωση και επιστημονική αντιμετώπιση νοσημάτων, κυρίως τροπικών που προσβάλλουν και αποδεκατίζουν κυρίως τα μικρά παιδιά, παραμένει ημιτελές. Προσδοκία και διαπρύσια προσευχή προς τον Δωρεοδότη Χριστό είναι το άγγιγμα της καρδιάς κάποιων συνανθρώπων μας, οι οποίοι θα γίνουν έμπρακτες κήρυκες του Αποστολικού λόγου: «Ώστε τώρα μας απομένουν τρία πράγματα: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Πιο μεγάλη όμως από αυτά είναι η αγάπη» (Α’ Κορ.13, 13).

1. Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΝΓΚΟ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ
(IBAN) GR 2701 101 4600 000 146 2961 7680
SWIFT CODE (BIC)  ETHNGRAA


 2. BGFI Bank:

  ARCHIDIOCESE ORTHODOXE DU CONGO-BRAZZAVILLE
ET GABON
  (IBAN) CG39 3000 8032 0062 0012 3601 168
  BIC : BGFICGCGXXX

  Agence de Centre-Ville
  420 Av. Charles de Gaulle
  Rond-Point Kassaï

  POINTE NOIRE
  REPUBLIQUE DU CONGO (BRAZZAVILLE)

Γίνε φίλος της Μητρόπολης στο Facebook